Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Για τις αυγόφετες
2 μικρές φρατζόλες ψωμί σε φέτες
3 κούπες γάλα καυτό
4 αυγά χτυπημένα
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Κανέλα
Για την πραλίνα φουντουκιού
5 κουταλιές της σούπας κακάο
1 μικρό κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 πακέτο βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας μέλι
Τριμμένο φουντούκι σε σκόνη
Εκτέλεση:
Κλασική συνταγή γαλλικού πρωινού για να ξεκινήσετε δυνατά την ημέρα σας
Για τις αυγόφετες
Μουσκεύουμε καλά τις φέτες μέσα στο γάλα και τις περνάμε στο χτυπημένο αυγό. Τις τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές και τις σερβίρουμε ζεστές με πραλίνα φουντουκιού.
Για την πραλίνα φουντουκιού
Ζεσταίνουμε το βούτυρο μέχρι να λιώσει, χωρίς όμως να καεί. Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αδειάζουμε σε βαζάκι και τοποθετούμε στο ψυγείο.