Υλικά:
Για 4-6 άτομα
250ml γάλα με λιπαρά
200ml κρέμα γάλακτος με λιπαρά
100 γραμάρια ζάχαρη
3 κρόκοι αυγών
2 κγ στιγμιαίος καφές
1 φλιτζάνι καφέ Baileys
Εκτέλεση:
Δοκιμάστε κάτι νέο στις γεύσεις σας
Στο κάδο του μίξερ χτυπάτε όλα μαζί εκτός του καφέ και του baileys. Αυτά τα 2 τα ανακατεύετε σε ένα μπρίκι στην φωτιά και κατεβάζετε αμέσως μόλις πάρουν βράση. Ρίχνετε σιγά σιγά στο υπόλοιπο μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς σε μεσαία ταχύτητα.
Αφού έχετε ένα ομογενές μείγμα, πρέπει να το παγώσετε. Εάν δεν έχετε παγωτομηχανή σε ένα μπολ βάλτε 2 χούφτες παγάκια στο κάτω μέρος, και να προσθέσετε κρύο νερό μέχρι να καλύψει τα παγάκια.
Τοποθετήστε ένα μικρότερο μπολ στο παγωμένο νερό. Προσθέτετε το μείγμα, ανακατεύοντας αργά με ένα σύρμα. Στη συνέχεια τοποθετείτε στην κατάψυξη για 2 με 3 ώρες.
Εάν έχετε παγωτομηχανή ενώνετε τα δύο μείγματα και ακολουθείτε τις οδηγίες του παρασκευαστή σας.
Σερβίρετε με σιρόπι σοκολάτας.