Υλικά:
Για 4-6 άτομα
μισό κιλό νερό
λίγο δυόσμο προαιρετικά
1 κιλό ροδάκινα καθαρισμένα
250 γραμμάρια ζάχαρη
Εκτέλεση:
Δροστιστικό γλυκό με γεύση απο φρούτα για όλες τις ώρες
Ρίχνουμε στο μούλτι τη σάρκα του ροδάκινου και τη πολτοποιούμε.
Βράζουμε το σιρόπι βάζοντας τη ζάχαρη και το νερό στη φωτιά για 5 λεπτά περίπου.
Ρίχνουμε προς το τέλος και λίγο φρέσκο δυόσμο στο βράσιμο.
Όταν κρυώσει το σιρόπι, το ανακατεύω με τον πουρέ ροδάκινου.
Το ρίχνουμε σε παγωτομηχανή και ακολουθείτε τις οδηγίες του παρασκευαστή σας.
Εάν δεν έχουμε παγωτομηχανή τότε ρίχνουμε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ σκεπάζουμε και τοποθετούμε στην κατάψυξη.
Μετά από 4 λεπτά βγάζουμε τη γρανίτα και ανακατεύουμε με πιρούνι ώστε να σπάμε τον πάγο που δημιουργείται.
Ολοκληρώνουμε την διαδικασία, βάζοντας τη γρανίτα στο μπλέντερ για 2-3 λεπτά και κατόπιν το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να σερβίρουμε.