Υλικά:
Για 4-6 άτομα
100 γραμμάρια ζάχαρη
1/2 κούπα χυμό λεμονιού φρέσκο
Ξύσμα από δύο λεμόνια (προαιρετικά)
50 γραμμάρια μέλι ρευστό προς λιωμμένο
1 ποτήρι φρέσκο γάλα με λιπαρά
400 ml κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά
Εκτέλεση:
Δροσερό και οικονομικό παγωτό για όλες τις ώρες
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το φρέσκο γάλα και τη ζάχαρη, το μέλι και τα χτυπάμε με το μίξερ καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού και το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί.
Προσθέτουμε τη σαντιγί στη λεκάνη και χτυπάμε για 3-4 λεπτά με το μίξερ μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Βάζουμε τη λεκάνη στη συντήρηση για μισή ώρα για να κρυώσει λίγο το μείγμα.
Έπειτα το δουλεύουμε στην παγωτομηχανή σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Μόλις το παγωτό ετοιμαστεί από την παγωτομηχανή, το βάζουμε σε ένα μεταλλικό μπολ και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 2 -4 ώρες.
Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή ρίχνουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά της συνταγής και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ και το αφήνουμε στην κατάψυξη για 6 ώρες.
Για καλύτερα αποτελέσματα, μπορούμε ενδιάμεσα να βγάλουμε 1-2 φορές το παγωτό από την κατάψυξη και να το ανακατέψουμε καλά με ένα κουτάλι.