Μπιφτέκια γαλοπούλας με ρυζι

by sidagi.gr
1,5K προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

Για το ρύζι
½ κιλό  ρύζι  για πιλάφι
½ κιλό αρακά ή ανάμεικτα λαχανικά
2  καρότα
2 ντομάτες
1 κρεμμύδι
½ ματσάκι  άνηθο, αλάτι,  πιπέρι     
σακούλα  ειδική  για  τον φούρνο
 
Για τα μπιφτέκια
 500 γραμμάρια κιμά γαλοπούλας
1 κούπα τριμμένο κολοκύθι
1 κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κούπα φρέσκια ψίχα ψωμιού
½ κουταλιά του γλυκού αλάτι
½ κουταλιά του γλυκού μπαχαρικά για κοτόπουλο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας λάδι

 

Εκτέλεση:

Εύκολο πιάτο για το μεσημεριανό σας με απλά υλικά

Για το ρύζι
Καθαρίζετε τα καρότα, το  κρεμμύδι και τα κόβετε μικρά κομμάτια.  Πλένετε τον αρακά και τρίβετε τις ντομάτες.

Ανακατεύετε όλα μαζί τα υλικά και τα βάζετε στη σακούλα.  Με μια καρφίτσα ανοίγετε τρύπα στο πάνω μέρος της και τη βάζετε στο φούρνο. Ψήνετε στους 170 βαθμούς  για  1 ώρα μαζί με τα μπιφτέκια.
Φράζετε το ρύζι, το στραγγίζετε, γαρνίρετε με τον αρακά. Σερβίρεται ζεστό.

Για τα μπιφτέκια
Σε μεγάλο μπολ βάλτε τον κιμά, το κολοκύθι, το κρεμμύδι, την ψίχα, το αλάτι, τα μπαχαρικά και το πιπέρι και ανακατέψτε με ένα πιρούνι καλά.
Ζυμώστε τον κιμά και φτιάξτε 4-6 μπιφτέκια πλατιά.

Βάλτε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί, και ψήστε τα μπιφτέκια στο φούρνο μαζί με το ρύζι για 25 λεπτά.

 

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα