Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 φλιτζάνια κουσκούς
1 φλιτζάνι ψιλές φακές βρασμένες
1 μέτρια πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
5 ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 αγγουράκι κομμένο σε κυβάκια
5 μαρουλόφυλλα ψιλοκομμένα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
Χυμός λεμονιού
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα
Εκτέλεση:
Λαχταριστή και χορταστική σαλάτα για όλες τις ώρες
Μαγειρεύουμε το κουσκούς,παίρνετε ένα πυρέξ και ρίχνετε το κουσκούς. Στη συνέχεια προσθέστε με καυτό νερό μέχρι να σκεπάσει το κουσκούς και μετά καλύπτετε με μια μεμβράνη. Αφήνετε για 5 λεπτά και το κουσκούς είναι έτοιμο, αφήνουμε να κρυώσει. Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε τα λαχανικά με το κουσκούς και τις βρασμένες φακές.
Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ, ανακατεύοντας το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Περιχύνετε τη σαλάτα, πασπαλίζετε με λίγη πάπρικα και σερβίρετε.