1,4K
Υλικά:
Για 4-6 άτομα
2 φύλλα δάφνης
Αλάτι
Νερό
Ξύδι
1 φλιτζάνι τσαγιού φακές
2 σκελίδες σκόρδου
Εκτέλεση:
Το παραδοσιακό πιάτο της Μεγάλης Τετάρτης
Βάζουμε νερό σε μία κατσαρόλα μέχρι τη μέση. Προσθέτουμε τις φακές. Αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά. Τις σουρώνουμε , βάζουμε εκ νέου νερό στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τις φακές, τα σκόρδα ολόκληρα και τα φύλλα δάφνης. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν Και να χυλώσουν .
Κατά το σερβίρισμα βάζουμε από μία κουταλιά της σούπας ξύδι.