Υλικά:
Για 4-6 άτομα
2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές ξύδι από λευκό κρασί
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
3 κουταλιές γιαούρτι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
200 γραμμάρια περίπου φύλλα σπανάκι όσο γίνεται πιο τρυφερά πλυμένα και στεγνά
125 γραμμάρια μανιτάρια σαμπινιόν κομμένα σε φέτες
25 γραμμάρια φουντούκια χονδροκομμένα
Εκτέλεση:
Φρέσκια και δροσερή σαλατούλα για όλες της ώρες
Σε ένα μπλέντερ χτυπήστε το ελαιόλαδο, το ξύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό, το γιαούρτι, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Με το χέρι σας κόψτε σε χονδρά κομμάτια το σπανάκι και βάλτε το σε μία σαλατιέρα. Προσθέστε τα μανιτάρια και τα φουντούκια και ανακατέψτε τα όλα μαζί.
Περιχύνετε με τη σαλάτα με τη σάλτσα γιαουρτιού και ανακατέψτε ξανά.