Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 ολόκληρη αρνίσια συκωταριά
1 ποτήρι κρασιού κόκκινο ξηρό κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
1 λεμόνι (θα χρησιμοποιήσουμε το χυμό του)
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Μαγειρέψτε την συκωταριά με πολλούς τρόπους για το Πασχαλινό τραπέζι
Γεμίζουμε σχεδόν μια κατσαρόλα με νερό, το αλατίζουμε και βάζουμε μέσα αυτό τη συκωταριά, ώστε να ζηματιστεί για 5 λεπτά περίπου.
Όταν τη βγάλουμε, την αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει αφαιρούμε τα νεύρα από τα εντόσθια και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα την ψιλοκομμένη συκωταριά.
Χρησιμοποιούμε ένα πηρούνι και τη σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
Αλατοπιπερώνουμε και λίγο πριν είναι έτοιμη, σβήνουμε με κόκκινο κρασί.
Την αφήνουμε στο τηγάνι μέχρι να απορροφηθεί το κρασί και να πήξει η σάλτσα για περίπου 20 λεπτά.
Τη σερβίρουμε σε μια πιατέλα.
Ρίχνουμε από πάνω το χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με την πάπρικα.