Υλικά:
Για 2-4 άτομα
4 μικρές ντομάτες
Μαϊντανός
Σκόρδο
Φυτική μαργαρίνη
Αλάτι – Πιπέρι σε κόκκους
3 σουπιές με το μελάνι τους
1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι
300 γραμμάρια κρεμμύδια άσπρα
Εκτέλεση:
Λαχταριστό πιάτο με έντονη θαλασσινή γεύση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις σουπιές. Αφαιρούμε και τα εντόσθια, προσέχοντας να μη σπάσει η φούσκα με το μελάνι, που θα μας χρησιμεύσει να φτιάξουμε τη σάλτσα για τα ζυμαρικά.
Βράζουμε τα πλοκάμια για 20 λεπτά, μετά προσθέτουμε και το σώμα της σουπιάς και βράζουμε για 10 λεπτά ακόμα.
Στραγγίζουμε, κόβουμε σε μικρά κομματάκια, και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με φυτική μαργαρίνη,σκόρδο και μαϊντανό, ψιλοκομμένα.
Προσθέτουμε και τις ντοματούλες, αφού τις ξεφλουδίσουμε, αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σε μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 8 λεπτά.
Στο μεταξύ βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το κρεμμύδι, κομμένο σε πολύ λεπτές φετούλες, μαζί με ελάχιστο λάδι, να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα.
Προσθέτουμε τις «φούσκες» με το μελάνι, 2 κουτάλες νερό από βράσιμο των ζυμαρικών και, τέλος, τα ζυμαρικά βρασμένα αλ ντεντε.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε άμεσα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο μαϊντανό.