Νηστίσιμο σπανακόρυζο

by sidagi.gr
758 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

1 κιλό σπανάκι
2 Φλιτζάνια ρύζι
6 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι άνηθο
1 Φλιτζάνι ελαιόλαδο
Χυμό από 2 λεμόνια

Εκτέλεση:

Λαχταριστό πιάτο με έντονη γεύση και άρωμα

Με άφθονο νερό καθαρίζουμε το σπανάκι, το ζεματίζουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό.
Όταν κρυώσει, το στύβουμε πολύ καλά και το κόβουμε.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και ροδίζουμε τα κρεμμυδάκια.
Προσθέτουμε το σπανάκι, λίγο νερό και αλατοπίπερο.

Λίγο πριν ψηθεί το σπανάκι προσθέτουμε λίγο ακόμη ζεστό νερό, 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού, και μόλις πάρει βράση, το ρύζι και τον άνηθο.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το σπανακόρυζο να σιγοβράζει για 15-20 λεπτά.
Σερβίρουμε το σπανακόρυζο με χυμό λεμονιού.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα