Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Για τη σαλάτα
1 πακέτο βίδες ζυμαρικό ή της προτίμησης σας
1 μεσαίο καρότο καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές λωρίδες
3/4 κούπας αρακάς κατεψυγμένος
2 κομμάτια στήθη κοτόπουλο (1 ολόκληρο στήθος)
3 κρεμμυδάκια φρέσκα πράσινα
Για το ντρέσινγκ
2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας
1/2 κουταλιά της σούπας σουσαμόλαδο
1 κουταλιά της σούπας soy sauce
2 κουταλιές της σούπας ξύδι ρυζιού
Εκτέλεση:
Φρέσκια σαλάτα με ζυμαρικά και λαχανικά που κάλλιστα αντικαθιστά το γεύμα σας
Για τη σαλάτα
Βάλτε τις βίδες σε ένα κατσαρολάκι και ρίξτε τους βραστό νερό και σιγοβράστε για 10 λεπτά.
Στο μεταξύ, τοποθετείστε το καρότο και τον αρακά σε βραστό νερό και βράστε για 3 λεπτά ώσπου να μαλακώσει το καρότο. Στεγνώστε και ξεπλύνετε σε κρύο νερό.
Αφού έχετε μαγειρέψει το κοτόπουλο σας (αρχικά σοτάροντας σε δυνατή φωτιά και στη συνέχεια ψήνετε και από τις δύο μεριές μέχρι να ροδίσει), το κόβετε σε κομμάτια.
Μεταφέρετε το καρότο και τον αρακά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε τις βίδες, το κοτόπουλο και το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.
Για το ντρέσινγκ
Τοποθετείστε σε ένα βαζάκι το ελαιόλαδο, το σουσαμόλαδο, τη soy sauce και το ξύδι. Ανακινείστε καλά μέχρι να ανακατευτεί.
Περιχύνετε το μείγμα με τη σως, ανακατέψτε ελαφρώς και σερβίρετε.