Σαλάτα με πλιγούρι, κολοκυθάκια και φέτα

by sidagi.gr
1,2K προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

10 ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι
1 φλιτζάνι του καφέ πλιγούρι
1 φλιτζάνι τσαγιού φυλλαράκια μαϊντανού
3 κουταλιές σούπας λεμόνι
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι του τσαγιού καλαμποκέλαιο
αλάτι
Ρίγανη
3 κολοκυθάκια κομμένα σε χονδρές ροδέλες
2 μελιτζάνες μακρόστενες κομμένες σε κύβους
100 γραμμάρια φέτα κομμένη σε καρέ
10 λιαστές ντομάτες

Εκτέλεση:

Δοκιμάστε μια νέα εκδοχή στις σαλάτες σας για το μεσημεριανό σας γεύμα

Παίρνετε το πλιγούρι και το βάζετε σ’ ένα μπολ με κρύο νερό για 2 ώρες να φουσκώσει.
Πάρτε τις ροδέλες του κολοκυθιού και τους κύβους της μελιτζάνας και σοτάρετε τους καλά σ’ ένα τηγάνι μαζί με το καλαμποκέλαιο. Μόλις γίνουν βγάλτε τα και ακουμπήστε τα πάνω σε απορροφητικό χαρτί να σουρώσουν.

Σ’ ένα μπολ βάλτε τα σοταρισμένα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες, τα φύλλα μαϊντανού και ανακατεύετε καλά. Βάλτε αμέσως μετά τους κύβους από την φέτα και την λιαστή ντομάτα.
Σουρώστε το πλιγούρι και στεγνώστε το με μια πετσέτα. Ρίξτε το πασπαλίζοντας πάνω στα υπόλοιπα υλικά.
Τέλος τις ελιές, ρίξτε το λεμόνι, το λάδι, αλατίστε και ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά μαζί με την βοήθεια ενός κουταλιού και ενός πιρουνιού, πασπαλίστε με ρίγανη και είναι έτοιμη η σαλάτα.

Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα