Υλικά:
Για 2-4 άτομα
2 κίτρινες πιπεριές φλάσκες
ένα ποτηράκι λευκό κρασί
4 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα γλυκιά
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 στήθη φιλέτο κοτόπουλου κομμένα σε κύβους
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
8 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
3 κόκκινες πιπεριές φλάσκες
1 1/2 κούπα ρύζι μπασμάτι
Εκτέλεση:
Γευστικό πιάτο με έντονα χρώματα και γεύσεις για το μεσημεριανό σας
Σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι τσιγαρίζουμε το ρύζι και κατόπιν όταν πάρει χρώμα ρίχνουμε 1 κούπα νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά, ανακατεύοντας για να μην κολλήσει.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι ζεστάνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια σοτάρετε μαζί και το κοτόπουλο μέχρι να αποκτήσει ένα ωραίο χρυσό χρώμα. Προσθέστε τις πιπεριές, γυρίστε τις δυο φορές στο τηγάνι και σβήστε με το λευκό κρασί.
Αλατοπιπερώνετε και προσθέστε και την πάπρικα. Ανακατέψτε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί, σκεπάστε με το καπάκι, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το φαγητό να σιγοψηθεί για μισή ώρα περίπου.
Κατά το μαγείρεμα αν χρειάζεται προσθέστε λίγο ζεστό νερό για να μην κολλήσει και αμέσως μετά προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύοντας.
Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα με σαλάτα με ξινομυζήθρα.