Υλικά:
Για 2-4 άτομα
3 κουταλιές της σούπας σκόρδο
2 λεμόνια (θα χρησιμοποιήσουμε το χυμό τους)
1 κουταλιά της σούπας καυτερή πάπρικα
1 κουταλιά της σούπας πιπέρι καγιέν
¼ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας νερό
Αλάτι
500 γραμμάρια ρεβίθια
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια τσαγιού ταχίνι
Εκτέλεση:
Εύκολη και γρήγορη σαλάτα με μυρωδικά και ρεβίθια
Το προηγούμενο βράδυ πριν μαγειρέψουμε, μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε νερό με λίγη σόδα.
Τη επομένη τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
Όταν τα βγάλουμε, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Βάζουμε τα ρεβίθια στο μίξερ και τα πολτοποιούμε καλά.
Προσθέτουμε διαδοχικά το ταχίνι, την πάπρικα, το καγέν, το σκόρδο και το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
Στο τέλος προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας νερό για να αραιώσει λόγο το μείγμα.
Σερβίρουμε σε πιάτο ή πιατέλα και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.