Υλικά:
Για 4-6 άτομα
4 κουταλιές του γλυκού κανέλα
1/2 φλιτζάνι καρύδια θρυμματισμένα
λίγο αλάτι
1 συσκευασία φαρίνα 500 γραμμαρίων
1 ποτήρι νερού πολτός μήλου (2 μήλα κομμένα σε κύβους)
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 ποτήρι νερού λάδι
Εκτέλεση:
Με γεύση μήλου και κανέλας για να συνοδέψετε το ρόφημα σας
Στο μούλτι ρίχνουμε τα 2 μήλα και τα πολτοποιούμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε και τα καρύδια να τα πολτοποιήσουμε στο μούλτι.
Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε ζάχαρη και λάδι καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας, προσθέτουμε την κανέλα, τον πολτό μήλου, τα θρυμματισμένα καρύδια και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια σε άλλο μπολ ρίχνουμε την φαρίνα με το αλάτι και την προσθέτουμε στα υλικά μας σταδιακά ανακατεύοντας, ζυμώνουμε πετυχαίνοντας μια μαλακή ζύμη που δεν θα κολλά στα χέρια.
Πλάθουμε σε διάφορα σχήματα τα κουλουράκια μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις (πάνω- κάτω) για 30 λεπτά περίπου.
Συνοδέψετε τα με γαλλικό καφές με βερμούτ.