Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Για τα μανιτάρια
4 μεγάλα μανιτάρια portobello
1/2 κούπα κόκκινο γλυκό κρασί
Μισό ματσάκι ψιλοκομμένο μάραθο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Για τη πολέντα
4 φλιτζάνια νερό
Αλάτι για γεύση
1 φλιτζάνι κόκκους πολέντας (σιμιγδάλι καλαμποκιού ή αλλιώς πολέντα)
4 κουταλιές βούτυρο
1 φλιτζάνι τυρί κρέμα
Εκτέλεση:
Ο συνδυασμός είναι τρομερά γευστικός με τον πουρέ από πολέντα
Για τα μανιτάρια
Σε ένα τηγάνι με λάδι μαραίνουμε τα μανιτάρια και στη συνέχεια προσθέτουμε το μάραθο, το αλάτι και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κόκκινο κρασί ανάβοντας το τηγάνι και σηκώνοντας το από τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά σε μέτρια εστία. Προσέχουμε μην μας αρπάξουν τα μανιτάρια.
Για τη πολέντα
Ζεσταίνουμε το νερό μέχρι να πάρει μια βράση σε δυνατή φωτιά, για περίπου 5 λεπτά. Γρήγορα ρίχνετε τη πολέντα και ανακατεύετε γρήγορα μέχρι να ενωθεί με το νερό.
Χαμηλώστε τη θερμότητα σε χαμηλό για να σιγοβράσει, προσθέστε το βούτυρο και αφήστε το να μαγειρευτεί, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 30 λεπτά.
Τέλος προσθέτετε για γεύση το τυρί κρέμα και λίγο αλάτι ανακατεύοντας.