Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Για τη ζύμη
2 κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
2 κουταλιές του γλυκού αλάτι
1/2 κιλό αλεύρι για ζύμωμα
Χυμό από 1 πορτοκάλι
Για τη γέμιση
Λίγο δυόσμο
Λίγη κάπαρη ξαλμυρισμένη
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Ελιές ψιλοκομμένες χωρίς κουκούτσι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Δοκιμάστε το με την αγαπημένη σας σούπα
Για τη ζύμη
Σε ένα λεκανάκι ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν, κάνουμε μια γούβα, ρίχνουμε 2 κουταλάκια αλάτι και 1 κουταλάκι ζάχαρη, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σιγά- σιγά προσθέτουμε το χυμό του πορτοκαλιού.
Αν χρειαστεί ρίχνουμε και λίγο νερό έτσι ώστε να έχουμε μια ζύμη αφράτη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για τρία τέταρτα.
Για τη γέμιση
Σε ένα άλλο μπολάκι αναμιγνύουμε τα υλικά της γέμισης δηλαδή τις ελιές, το κρεμμύδι, λίγο δυόσμο και λίγη κάπαρη ψιλοκομμένα και λίγο ελαιόλαδο.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα φύλλο, αραδιάζουμε τα υλικά μας πάνω στο φύλλο και κατόπιν το τυλίγουμε ρολό.
Σκεπάζουμε, αφήνουμε να φουσκώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 περίπου λεπτά.
Σερβίρετε με σούπα με τραχανά και ντομάτα.