Υλικά:
Για 2 άτομα
1 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
χυμό ενός λεμονιού
1 κανατάκι νερό
2 κουταλιές της σούπας λάδι
2 φέτες γαλέο
αλάτι – πιπέρι
1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
Εκτέλεση:
Δοκιμάστε μια νέα συνταγή για το αγαπημνένο σας πιάτο για την ημέρα του Ευαγγελισμού
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ρίχνουμε το ένα καραφάκι νερό, λίγο λάδι, λίγη ρίγανη, αλάτι πιπέρι και την μουστάρδα.
Τα αφήνουμε να ζεσταθούν και ανακατεύουμε για να διαλυθεί η μουστάρδα.
Μόλις ομογενοποιηθεί η σάλτσα, ρίχνουμε τον γαλέο, για 2-3 λεπτά.
Τον γυρίζουμε και από την άλλη μεριά και προσθέτουμε το λεμόνι.
Το φαγητό είναι έτοιμο μόλις ασπρίσει ο γαλέος και δέσει παραπάνω η σάλτσα.
Στο σερβίρισμα πασπαλίζουμε με μαϊντανό.
Συνοδέψτε με σκορδαλιά απο πατάτα.