Υλικά:
Για 4-6 άτομα
300 γραμμάρια αλεύρι
150 γραμμάρια ζάχαρη
ξύσμα λεμονιού
λίγο λικέρ της αρέσκειας σας
200 γραμμάρια μαρμελάδα της αρέσειας σας
μια πρέζα αλάτι
1 ολόκληρο αυγό και 2 κρόκοι
150 γραμμάρια βούτυρο
Εκτέλεση:
Γλυκά μπισκοτάκια για να συνοδέψτε τον καφέ σας
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και τα αυγά.
Αφού δουλέψετε καλά το μείγμα, ανοίγετε φύλλο με πάχος γύρω στα 7-8 χιλιοστά και με μια μεγάλη κουπ-πατ σε σχήμα κύκλου κόβετε τη ζύμη σε ζυγό αριθμό.
Στις μισές από αυτές, κόβετε με μια μικρότερη κουπ-πατ σε έναν μικρότερο κύκλο στο κέντρο τους ώστε να σας προκύψουν τον δεύτερο κύκλο μπισκότου.
Βάζετε από ένα μικρό μπαλάκι μαρμελάδα στα μεγάλα και ολόκληρα κυκλικά μπισκότα, στο κέντρο τους.
Ρίχνετε πάνω τους τα μικρά κυκλικά μπισκότα, ώστε να φαίνεται στο κέντρο ένας κύκλος από μαρμελάδα. Φροντίζετε να κολλήσουν μεταξύ τους με τη μαρμελάδα.
Βάζετε σε μια λαμαρίνα καλυμμένη με λαδόκολλα και τις ψήνετε στους 180 βαθμούς με άνω και κάτω αντίσταση για 10 λεπτά.