Τσουρέκι με γεύση τυρί

by sidagi.gr
668 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

Για το προζύμη
1.000 αλεύρι κίτρινο
1 φακελάκι μαγιά
50 ml γάλα
15 γραμμάρια ζάχαρη

Για το τσουρέκι
1.100 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
50  γραμμάρια μαγιά
500 ml γάλα
15 γραμμάρια ζάχαρη
800 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
20 αβγά

Για τη γέμιση
800 γραμμάρια τυρί (διάφορα)
30 γραμμάρια κεφαλοτύρι, τριμμένο
12 γραμμάρια αλάτι αρωματισμένο με βασιλικό
ελιές, ντομάτα
250 γραμμάρια βούτυρο φυτικό (για τις βόλτες)
100 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο λειωμένο για τη γέμιση
300 γραμμάρια κεφαλοτύρι τριμμένο για τη γέμιση
1 αυγό για το άλειμμα
 
 

Εκτέλεση:

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα αλμυρό τσουρέκι με γεύση απο τυρί

Για το προζύμη    
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μαγιά με λίγο αλεύρι, χλιαρό γάλα και ζάχαρη και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει η ζύμη μας στερεή και λεία για το προζύμι και το αφήνουμε για 10 λεπτά στο φούρνο στους 160 βαθμούς να φουσκώσει.

Για την συναρμολόγηση τσουρεκιού – προζύμης
Αφού το προζύμι φουσκώσει, το ξανά ζυμώνουμε προσθέτοντας τα υπόλοιπα υλικά το βούτυρο, τη ζάχαρη, το γάλα, τα αβγά, το αλάτι, το αλεύρι.

Για τη γέμιση και το τσουρέκι
Μόλις δέσει το ζυμάρι, προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και λίγο πριν το βγάλουμε, προσθέτουμε τα διάφορα τυριά. Αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει με τον ίδιο τρόπο που κάναμε και στο προζύμη.
Χρησιμοποιώντας το φυτικό βούτυρο, το ανοίγουμε φύλλο, κάνοντας μια διπλή βόλτα.

Αφού ξεκουραστεί, το ανοίγουμε φύλλο, το αλείφουμε με το λειωμένο βούτυρο, βάζουμε τη γέμιση (τριμμένο κεφαλοτύρι), τυλίγουμε σε ρολό και το κόβουμε.
Γεμίζουμε με τα κομμάτια της ζύμης, τα σκεύη της προτίμησής μας.

Τα αλείφουμε με το αβγό και τα γαρνίρουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στο πρόγραμμα με αντιστάσεις πάνω και κάτω για 40 λεπτά.

Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα