Υλικά:
Για 4-6 άτομα
3 ποτήρια νερό
γαρύφαλλα
1 λεμόνι
3 βανίλιες
1 κιλό καρύδια φρέσκα και τρυφερά
1 κιλό ζάχαρη
Για το σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
Εκτέλεση:
Θέλει πολύ υπομονή άλλα το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει
Για τα καρύδια
Από τα καρύδια κόβετε τις άκρες τους. Παίρνετε ένα καλαμάκι από σουβλάκι και τα τρυπάτε ένα ,ένα προσεκτικά μην σπάσουν.
Στη συνέχεια τα ρίχνετε σε μία κατσαρόλα, τα σκεπάζετε με νερό και αφήνετε να βράσουν, έτσι ώστε να φύγει η πικράδα και να μαλακώσουν.
Αφού βράσουν κατεβάζετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, σουρώνετε και ξεπλένεται με κρύο νερό, αλλάζοντάς το κάθε 4 ώρες για 2 ημέρες.
Για το σιρόπι
Βάζετε στη κατσαρόλα 1 κιλό ζάχαρη μαζί με 3 ποτήρια νερού. Ανακατεύετε συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα να μη σας πιάσει η ζάχαρη και αφού βράσει το νερό, αφήνετε στη φωτιά για άλλα δέκα λεπτά.
Δένετε με ένα τούλι περίπου 10 γαρύφαλλα.
Όταν το σιρόπι είναι έτοιμο, ρίχνετε στη κατσαρόλα τα καρύδια και το τούλι με τα γαρύφαλλα. Αφήνετε τα καρύδια να βράσουν για άλλα δέκα λεπτά και να βγάλουν το ζουμί τους. Στη συνέχεια αφήνετε να κρυώσουν και την επόμενη μέρα τα ξαναβράζεται.
Μόλις πάρουν μια δυνατή βράση, ξαφρίζετε, σβήνετε τη φωτιά και το αφήνετε όλη τη νύκτα. Κατά την διάρκεια της νύκτας βγάζει αφρό.
Την επόμενη μέρα, ξαφρίζετε το γλυκό και όταν είναι έτοιμο, απομακρύνετε το τούλι με τα γαρύφαλλα ρίχνετε στη κατσαρόλα 1 μεγάλη κουταλιά χυμό από λεμόνι και 3 βανίλιες.
Ανακατεύετε και σβήνετε τη φωτιά. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει καλά και στη συνέχεια το βάζετε μέσα σε βάζο.