Κλειστή πατατόπιτα με μανιτάρια

by sidagi.gr
766 προβολές

Υλικά:

Για 6-8 άτομα

Για τη ζύμη
2 φύλλα σφολιάτας εμπορίου ή παρασκευάστε σπιτική ζύμη σφολιάτας

Για τη γέμιση
3 αβγά
250 γραμμάρια μυζήθρα
100 γραμμάρια σπανάκι
100 ml κρέμα γάλακτος
50 γραμμάρια βούτυρο
200 γραμμάρια μανιτάρια
Αλάτι, πιπέρι
Φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
Λίγο ελαιόλαδο
2 καρότα θρυμματισμένα σε λεπτές λωρίδες
300 γραμμάρια πατάτες
300 γραμμάρια λουκάνικο χωριάτικο
300 γραμμάρια κολοκύθα κομμένη σε κύβους

 

Εκτέλεση:

Χειμωνιάτικη πίτα με φύλλο σφολιάτας, πατάτα, κρέμα γάλακτος και τυριά

Για τη γέμιση
Σε ένα μπολ καθαρίζετε και πλένετε τις πατάτες, κατόπιν τις κόβετε σε μικρούς κύβους.
Αφού τις καθαρίστε τις βράζετε σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Ταυτόχρονα τρίβετε τα καρότα στη χοντρή επιφάνεια του τρίφτη.
Ρίξτε την κολοκύθα μαζί με τα μανιτάρια και σόταρε στο τηγάνι με λίγο βούτυρο. Στο τέλος πρόσθεσε και το σπανάκι να μαραθεί.
Κόβετε και το λουκάνικο σε μικρά κομμάτια και σόταρετε επίσης να πάρουν λίγο χρώμα.

Ανακατέψτε τις πατάτες με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά να αναμειχθούν όλα μαζί.

Για τη συναρμολόγηση γέμισης με σφολιάτα
Αδειάστε το έτοιμο φύλλο σε ένα μακρόστενο ταψί και ράντισε με λίγο ελαιόλαδο. Τρύπησε το φύλλο σε διάφορα σημεία με μία οδοντογλυφίδα.

Απλώστε το μείγμα με τα υλικά και περιχύστε με κρέμα γάλακτος.

Αλατοπιπερώστε και ρίξε από πάνω το δενδρολίβανο και το δεύτερο φύλλο σφολιάτας καλύπτοντας τη γέμιση της πίτας, σπρώχνεται προς τα έξω τη ζύμη στα τοιχώματα και χαράξτε με ένα μαχαίρι τη σφολιάτα στο πάνω μέρος για να μην φούσκωση κατά το ψήσιμο και ψήνετε για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς με άνω και κάτω αντιστάσεις.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα