Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1/2 φλιτζάνι ξίδι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένος μαϊντανός
αλάτι
πιπέρι
1/2 κιλό φασόλια μαυρομάτικα
½ κιλό κατεψυγμένο καλαμπόκι
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κομματάκια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Εκτέλεση:
Σαλάτα που άνετα αντικαθιστά το μεσημεριανό σας γεύμα
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα φασόλια μαζί με το καλαμπόκι για 40 λεπτά σε νερό. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά.
Μόλις τα φασόλια μας κρυώσουν τα βάζουμε σε μια σαλατιέρα μαζί με τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τα ανακατεύουμε καλά.
Σ’ ένα φλιτζάνι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το ξίδι, το αλάτι και το πιπέρι.
Περιχύνουμε τη σαλάτα μας, κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα και σερβίρουμε.