Υλικά:
Για 6-8 άτομα
Για τη γέμιση
3 μελιτζάνες καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
1-2 σκελίδες σκόρδο
1 κόκκινη, 1 κίτρινη και 1 πράσινη πιπεριά
μία κονσέρβα μανιτάρια
ένα ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι γλασέ ή Καρολίνα
αλάτι, πιπέρι
λίγο νερό
Για το φύλλο πίτας
1 κιλό σκληρό αλεύρι
μισό νεροπότηρο ελαιόλαδο
νερό όσο χρειαστεί (για να γίνει η ζύμη μαλακιά για να μη κολάει στα χέρια)
ένα κουταλάκι του νερού αλάτι
¾ φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Ακόμα και αν νηστεύετε μπορείτε να απολαύσετε ότι σας κάνει όρεξη!
Για τη γέμιση
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το σκόρδο και μετά από 2-3 λεπτά τη μελιτζάνα.
Ρίχνουμε τα μανιτάρια, τα σοτάρουμε 2-3 λεπτά, προσθέτουμε τις πιπεριές, τις σοτάρουμε και αυτές 2-3 λεπτά, μετά προσθέτουμε το ρύζι, λίγο νερό μέχρι να που φουσκώσει λίγο το ρύζι.
Μετά προσθέτουμε το μαϊντανό, καρύδια, αλάτι, πιπέρι.
Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει και μετά τη χρησιμοποιήσουμε.
Για τη φύλλο πίτας
Ανακατεύουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι, το λάδι, το αλάτι, και προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό περίπου 1 ½ ποτήρι νερό.
Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη που να μην κυλάει στα χέρια μας.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 ή 4 μέρη και κάνουμε αντίστοιχα 2 ή 4 φύλλα.
Για τη συναρμολόγηση φύλου με ζύμη
Λαδώνουμε ένα ταψί του φούρνου, στρώνουμε το ένα φύλλο κάτω, το λαδώνουμε, μετά βάζουμε το άλλο φύλο και βάζουμε τη γέμιση η οποία πρέπει να είναι χλιαρή.
Ανοίγουμε το τρίτο φύλο, το βάζουμε πάνω από τη γέμιση, το λαδώνουμε και προσθέτουμε το ο φύλλο.
Λαδώνουμε και χαράσσουμε τη πίτα και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για περίπου 60 λεπτά.