Νηστίσιμα μουστοκούλουρα

by sidagi.gr
961 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

¾ της κούπας σπορέλαιο
1 ½ σφηνάκι κονιάν
2 σφηνάκια χυμό πορτοκάλι
3 κουταλιές του γλυκού κανέλα
1 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο
1 κουταλιά του γλυκού σόδα
2 συσκευασίες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 ¼ κούπα πετιμέζι

Εκτέλεση:

Απολαύστε τα μουστοκούλουρα με το αγαπημένο σας ρόφημα!

Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε το σπορέλαιο, το πετιμέζι, το κονιάκ, την κανέλα, το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε καλά.
Ταυτόχρονα διαλύουμε τη σόδα στο χυμό του πορτοκαλιού και τον προσθέτουμε στο μείγμα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι.

Αναδεύουμε με απαλές κινήσεις το μείγμα, για να γίνουν τα μουστοκούλουρα αφράτα.
Πλάθουμε τα μουστοκούλουρα δίνοντας τα, όποιο σχήμα θέλουμε (συνήθως κυκλικό).

Τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
 

Σερβίρουμε ζεστό καφέ με σοκολάτα!

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα