Υλικά:
Για 4-6 άτομα
500 γραμμάρια καλαμαράκια
500 γραμμάρια χταπόδι
5 φέτες ψωμί μπαγιάτικο χωρίς την κόρα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλεύρι για το τηγάνισμα
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Λαχταριστές κροκέτες από χταπόδι και καλαμαράκια για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
Κόβουμε τα καλαμαράκια και το χταπόδι σε μικρά κομματάκια και τα αλέθουμε στο μπλέντερ. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Μουλιάζουμε το ψωμί, το στύβουμε πολύ καλά και το προσθέτουμε στο μπολ.
Ρίχνουμε επίσης το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.
Ζυμώνουμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο κι αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.