Υλικά:
Για 4-6 άτομα
6 κουταλιές κακάο σκόνη
1 κουταλάκι σόδα
2 φλιτζάνια κρύο νερό
10 κουταλιές λάδι
1 κουταλιά ξίδι
2 βανίλιες
3 φλιτζάνια αλεύρι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
½ κουταλάκι αλάτι
Για το γλάσο σοκολάτας
1 Βανίλια
6 Κουταλιές λάδι
6 Κουταλιές νερό
250 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
3 Κουταλιές κακάο σκόνη
Εκτέλεση:
Απολαύστε τα αγαπημένα σας κεκάκια ακόμα και αν νηστεύετε
Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε όλα τα υλικά για τα μάφινς για 5 λεπτά. Για το ταψάκι των μάφινς, ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά και βάζουμε σε κάθε τρύπα από 1 κουταλάκι.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα μέσα στις τρυπούλες, χωρίς να βουτυρώσουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, για περίπου 30 λεπτά.
Φτιάχνουμε το γλάσο ζεσταίνοντας ελαφρώς τα λάδι με το νερό και στη συνέχεια ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με μια κουτάλα.
Μόλις βγάλουμε τα μάφινς απλώνουμε το γλάσο σοκολάτας.
Σερβίρετε με καφέ με μπαχάρια!