Χοιρινά σουβλάκια ανάμικτα στα κάρβουνα

by sidagi.gr
1,1K προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

250 γραμμάρια ψαχνό από μπούτι γουρουνόπουλου του γάλατος
200 γραμμάρια καπνιστό χοιρινό
2 μεγάλες πιπεριές γλυκές
2 μέτριες ντομάτες πολύ σφιχτές
2 μεγάλα κρεμμύδια
500 γραμμάρια ψαχνό τρυφερό από μπούτι αρνιού του γάλατος
250 γραμμάρια ψαχνό από κιλότο μοσχαριού του γάλατος

Για τη μαρινάδα
1 κουταλιά της σούπας θυμάρι τριμμένο (ή ρίγανη)
 λίγος ψιλοκομμένος μαϊντανός
μισό φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
μερικά ολόκληρα σπυριά μαύρο πιπέρι
χυμός 2-3 λεμονιών, 10-15 σταγόνες ταμπάσκο
1 κουταλιά της σούπας κοφτή κάρυ
1 ποτηράκι του κρασιού κρασί άσπρο αρετσίνωτο

Εκτέλεση:

Τσικνίζουμε με λαχταριστά και ζουμερά σουβλάκια από ποικιλία κρεάτων στη σχάρα

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας. Στη συνέχεια πλένουμε καλά και κόβουμε όλα τα κρέατα σε κύβους 3 – 3 ½ εκατοστών. Τα ρίχνουμε όλα στη μαρινάτα κι αφήνουμε να μαρινάρονται για 3 τουλάχιστον ώρες.

Λίγο πριν τα βγάλουμε από τη μαρινάτα, ζεματάμε τα κρεμμύδια, χωρίζουμε – ένα ένα – τα φύλλα τους και τα κόβουμε σε τετράγωνα 3 – 3 ½ εκατοστών. Κόβουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές σε φέτες των ίδιων διαστάσεων.
Περνάμε στα σουβλάκια τα κομμάτια του κρέατος ένα κομμάτι από αρνί, ένα από μοσχάρι, ένα από γουρουνόλουλο, ένα από καπνιστό χοιρομέρι, βάζοντας ανάμεσά τους φέτες από ντομάτα, κρεμμύδι και πιπεριά.

Τα ψήνουμε σε δυνατή φωτιά πάνω από κάρβουνα για 20 λεπτά γυρίζοντας συχντα  ή σε καυτή σχάρα και τα σερβίρουμε ζεστά, γαρνίροντάς τα με φύλλα μαρουλιού και ραπανάκια και συνοδεύοντάς τα με πιλάφι, σαλάτα εποχής και μια σάλτσα της προτιμήσεώς μας.

Σερβίρουμε μαζί με τζατζίκι και πίτα σουβλάκι!

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα