Υλικά:
Για 2-4 άτομα
100 ml βότκα
50ml ρούμι
300 γραμμάρια ζάχαρη
2-3 κομματάκια φλούδας λεμονιού
400 γραμμάρια άγρια βατόμουρα
500ml Κρητική ρακή
Εκτέλεση:
Γλυκό λικέρ με έντονη γεύση και άρωμα
Στο νεροχύτη της κουζίνας μας καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα βατόμουρα. Σε μεγάλο γυάλινο βάζο τοποθετούμε όλα τα υλικά.
Ανακινούμε καλά και αφήνουμε στον ήλιο για τουλάχιστον ένα μήνα ανακινώντας περιστασιακά.
Φιλτράρουμε σε πυκνό σουρωτήρι χρησιμοποιώντας επιπλέον μια πυκνή γάζα.
Τοποθετούμε το λικέρ μας σε καθαρά μπουκάλια και πίνουμε με καλή παρέα, με παγάκια ή όχι, ή σερβίρουμε πάνω από παγωτό.
Με τα βατόμουρα που θα περισσέψουν παρασκευάστε μαρμελάδα βατόμουρο.