Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Για τη γέμιση
100 γραμμάρια σοκολάτα 55 τοις εκατό κακάο ψιλοκομμένη
100 ml κρέμα γάλακτος
Για τη ζύμη
300 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
5 γραμμάρια αλάτι
15 ml ελαιόλαδο
150 ml νερό
ζάχαρη άχνη και κανέλλα
Εκτέλεση:
Τέλεια ιδέα για να συνοδέψετε το αγαπημένο σας ρόφημα!
Σε µια μπέν μαρί ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Μόλις βράσει την ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα και ανακατεύουµε καλά έως ότου ενωθεί το µείγµα.
Κατόπιν το αδειάζουµε σε φόρµες σιλικόνης για παγάκια και τις τοποθετούµε στην κατάψυξη µέχρι να παγώσουν.
Για τη ζύμη
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε µια λεκάνη και τα δουλεύουµε µέχρι να έχουµε ένα ζυµάρι. Το αφήνουµε για λίγο να ξεκουραστεί και µετά το ανοίγουµε σε λεπτό φύλλο πάχους 3-4 χλστ. Με τη βοήθεια ενός κουπ-πατ ή ενός ποτηριού κόβουµε το ζυµάρι σε δίσκους.
Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζουμε στο κέντρο κάθε δίσκου ένα παγωµένο µπαλάκι σοκολάτας και το διπλώνουµε σε µισοφέγγαρο πιέζοντας τις άκρες για να κολλήσουν.
Τοποθετούµε τα σοκολατοπιτάκια σε ταψί στρωµένο µε λαδόκολλα και τα ψήνουµε περίπου 25 λεπτά έως ότου ροδίσουν. Πασπαλίζουµε µε άχνη και κανέλλα και τα σερβίρουµε ζεστά.
Σερβίρουμε με ζεστό καφέ με σοκολάτα!