Υλικά:
Για 2-4 άτομα
2 πιπεριές κόκκινες
2/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
7 1/2 φλιτζάνια νερό (στο οποίο έχει βράσει ένα ματσάκι σέλινο)
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
χυμό λεμονιού
αλάτι
πιπέρι
μισό κιλό πατζάρια (τους βολβούς μόνο)
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 ντομάτες
Εκτέλεση:
Ζεστή και γευστική σούπα για τις κρύες μέρες του χειμώνα!
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε για 5 λεπτά το σέλινο και το προσθέτουμε στο μείγμα της σούπας μας.Καθαρίζετε και κόβετε τα παντζάρια σε μικρούς κύβους. Αφαιρείτε τους σπόρους και τα κοτσανάκια από τις πιπεριές.
Τις κόβετε σε λεπτές ροδέλες. Ρίχνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα μαζί με τα παντζάρια, τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, τον ζωμό, το σκόρδο και τα αφήνετε να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά για 60 λεπτά.
Μόλις γίνει, προσθέτετε τον χυμό λεμονιού και την αφήνετε να κρυώσει. Μετά την περνάτε από το μούλτι ή μπλέντερ. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι.