Υλικά:
Για 2-4 άτομα
2 πιπεριές (κέρατο) κομμένες σε ροδέλες
2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
1 νεροπότηρο πλιγούρι
1 κουταλιά της σούπας κύμινο
αλάτι
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο βούτυρο
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Συνοδέψτε το με τα ψητά σας ή με σαλάτα
Μουλιάζετε το πλιγούρι σε νερό για 4 λεπτά κα το σουρώνετε.
Σε μία κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές.
Αφού σοταριστούν προσθέτετε τις τομάτες .Αφήνετε να βράσουν και να πιούν τα υγρά τους. Προσθέτετε το μίγμα μπαχαρικών και ανακατεύετε.
Ρίχνετε ένα ποτήρι ζεστό νερό, αλατίζετε και σκεπάζετε τη κατσαρόλα. Αφήνετε να πάρει βράση και προσθέτετε το πλιγούρι. Το αφήνετε να πιεί όλα τα υγρά και συγχρόνως να είναι σπυρωτό.
Σερβίρεται με μαϊντανό και συνοδεύεται με ντιπ με τυρί και γιαούρτι.