Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι
2 κιλά φρέσκες ντομάτες
400 γραμμάρια τυρί φέτα
200 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα ή παρμεζάνα τριμμένη
1 φλιτζάνι τσαγιού φρυγανιά
5 αυγά
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Καλοκαιρινό ορεκτικό για όλη την παρέα με απλά υλικά
Πλένουμε καλά τις ντομάτες, τις βουτάμε για λίγο σε καυτό νερό για να μαλακώσει η φλούδα και τις ξεφλουδίζουμε.
Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και τρίβουμε την φέτα.
Αφαιρούμε τα σπόρια από τις ντομάτες και τις κόβουμε σε κομμάτια.
Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε την φέτα, την κεφαλογραβιέρα, τη φρυγανιά, τα αυγά και τα κομμάτια ντομάτας και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να γίνει εύπλαστο το μείγμα.
Πλάθουμε κεφτεδάκια το μείγμα μας.
Αλευρώνουμε τους ντοματοκεφτέδες μας και τηγανίζουμε σε καυτό λαδί. Όταν ροδίσουν τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε ζεστούς και γαρνίρουμε εάν θέλουμε με φυλλαράκι δυόσμου.
Σερβίρετε με τζατζίκι.