Κρέπες με ζαμπόν και σπαράγγια

by sidagi.gr
446 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

100 γραμμάρια τυρί κρέμα
1/4 κούπας μαγιονέζα
1 κονσέρβα πράσινα σπαράγγια
8 κρέπες έτοιμες
8 στρογγυλές, πολύ λεπτές, φέτες ζαμπόν
 

Εκτέλεση:

Εύκολο και γρήγορο ορεκτικό για όλες τις ώρες

Πατήστε το τυρί κρέμα μ’ ένα πιρούνι να μαλακώσει και να ομογενοποιηθεί. Ρίξτε και ανακατέψτε τη μαγιονέζα.
Στραγγίστε τα σπαράγγια κι αφήστε τα επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, να στεγνώσουν καλά.

Απλώστε στον πάγκο εργασίας τις κρέπες, αλείψτε τες με λίγο από το μείγμα του τυριού και της μαγιονέζας και τοποθετήστε επάνω τις φέτες ζαμπόν.
Αλείψτε και πάλι τις επιφάνειες με λίγο μείγμα τυριού και τοποθετήστε στη μια άκρη 3-4 σπαράγγια, ανάλογα με το πόσο χοντρά ή λεπτά είναι.

Τυλίξτε τις κρέπες σε ρολά, κλείνοντας μέσα τα σπαράγγια.
Βάλτε τα ρολά στο ψυγείο, να σφίξουν. Κόψτε τις άκρες από τις δύο πλευρές και χωρίστε κάθε ρολό σε 5 κομμάτια.

Τοποθετήστε τα σε μια πιατέλα με τις κομμένες όψεις επάνω, κάτω και φυλάξτε τα στο ψυγείο καλυμμένα με πλαστική μεμβράνη ως τη στιγμή που θα το σερβίρετε.

 

Η συνταγή αναφέρεται για έτοιμες κρέπες, αλλά μπορείτε να παρασκευάσετε δική σας ζύμη για κρέπες.

 

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα