Γαρίδες με φέτα και σπανάκι

by sidagi.gr
565 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

σπανάκι
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
σκόρδο
1 αλεσμένη ντομάτα
1 πλάκα τυρί φέτα
2-3 φύλλα δυόσμου
ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
2 μεγάλες γαρίδες
λίγο κρασί λευκό
λίγο ούζο
 

Εκτέλεση:

Πλούσιο ορεκτικό για όλες τις ώρες

Μαρινάρουμε τις γαρίδες στο αλάτι και στο πιπέρι. Τις σωτάρουμε σε ένα τηγάνι και της σβήνουμε με ούζο και λευκό κρασί.
Σοτάρουμε σε άλλο τηγάνι σπανάκι με ελαιόλαδο, σκόρδο και μοσχοκάρυδο. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τη φέτα με ρίγανη.

Επίσης, σοτάρουμε μια αλεσμένη ντομάτα και ρίχνουμε τις μαριναρισμένες γαρίδες.
Παίρνουμε ένα τσέρκι και στρώνουμε μία στρώση σπανάκι, μία στρώση με φέτα και ντομάτα. Φτιάχνουμε άλλη μία στρώση σπανάκι φέτα και στο τέλος βγάζουμε το τσέρκι και τοποθετούμε από πάνω τις γαρίδες.

Στολίζουμε με τη σάλτσα από τις γαρίδες, τα ντοματίνια και 2 ή 3 φύλλα σοταρισμένο δυόσμο.

 

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα