Ντιπ με μήλο και σταφίδες

by sidagi.gr
717 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

2-3 κουταλιές του γλυκού αλάτι
2,5 κιλά μήλα κόκκινα
400 γραμμάρια ξανθές σταφίδες
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
500 γραμμάρια λευκό ξίδι
750 γραμμάρια ζάχαρη
1 κουταλιά του γλυκού σκόνη τζίντζερ
1 κουταλιά του γλυκού σκόνη κανέλα

Εκτέλεση:

Πεντανόστιμο ντιπ με μήλα, σταφίδες και διάφορα μυρωδικά που σας χαρίζουν έντονη γεύση στα ψητά σας

Καθαρίζουμε  και πλένουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μέτρια κομματάκια. Τα ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα με όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Ανεβάζουμε την θερμοκρασία και μαγειρεύουμε για 30 ώρα περίπου, ανακατεύοντας κατά διαστήματα – προσοχή να μην κολλήσει, ειδικά οι σταφίδες, που πάνε στον πάτο. Μετά από την μισή ώρα που βράζει το μείγμα, το ρίχνουμε μέσα στο μούλτι και το χτυπάμε για 2 δευτερόλεπτα ή το πατάμε με πρες- πουρέ μέσα στην κατσαρόλα, για να λιώσουν κάποια μεγάλα κομμάτια.

Αφήνουμε το μείγμα για 30 λεπτά μέσα σε ζεστό φούρνο και είναι έτοιμο.
Όταν το μείγμα δέσει, όπως είναι ζεστό, γεμίζουμε τα αποστειρωμένα βάζα.

Συνοδέψτε το με κριτσίνια με παπαρουνόσπορο.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα