Υλικά:
Για 4-6 άτομα
500 γραμμάρια ζάχαρη ψιλή
Χυμός από 1 λεμόνι
1 κιλό φράουλες ώριμες
1.200 ml νερό
Εκτέλεση:
Για να γαρνίρετε κέικ, παγωτά και ότι άλλο επιθυμείτε
Πλένουμε καλά τις φράουλες, τις καθαρίζουμε από τα κοτσανάκια και τις κόβουμε στα τέσσερα εάν είναι πολύ μεγάλες σε μικρούς κύβους.
Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσουν, με 1 200 ml νερό.
Όταν το νερό αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν οι φράουλες για 10 λεπτά.
Κτυπάμε τις βρασμένες φράουλες στο μούλτι, να γίνουν ένας απαλός αλλά αραιός πολτός.
Βάζουμε στην κατσαρόλα τις φράουλες, προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού, και προσθέτουμε τόσα γραμμάρια ζάχαρη όσα ml πολτό έχουμε και τα βράζουμε.
Όταν ανακατεύοντας διαπιστώσουμε ότι η ζάχαρη λιώσει δυναμώνουμε τη φωτιά μας και συνεχίζουμε για 4 με 6 λεπτά ακόμη.
Βάζουμε το σιρόπι ζεστό σε μπουκάλια και τα κλείνουμε πάρα πολύ καλά.
Το χρησιμοποιούμε σε τούρτες παγωτά κέικ κι όπου αλλού θέλει η κάθε νοικοκυρά σιρόπι.