Ομελέτα με φέτα, πιπεριές και πατάτες

by sidagi.gr
604 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2-3 μέτριες βρασμένες πατάτες κομμένες σε κύβους
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα σε ροδέλες
1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά ψιλοκομμένη
0.5 στήθος κοτόπουλου ψημένο και κομμένο σε κύβους
2 κουταλιές της σούπας βρασμένο αρακά (ή κονσέρβας)
4 αυγά ελαφρά χτυπημένα
100 γραμμάρια φέτα
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Γρήγορο πιάτο για ένα απολαυστικό γεύμα για όλη την οικογένεια

Στο μέτριο μάτι της κουζίνας τοποθετείτε ένα τηγάνι ρίχνοντας το λάδι και κατόπιν σοτάρετε το κοτόπουλο για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει, και ρίχνετε τα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές και σοτάρετε για μερικά λεπτά μέχρι να ροδίσουν και αυτά.
Στο μεταξύ βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 25 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία.

Προσθέτετε τις πατάτες, το κοτόπουλο και τα μπιζέλια και αναμιγνύετε να ζεσταθούν όλα μαζί. Αλατίζετε. Τα στρώνετε στη βάση του τηγανιού και περιχύνετε από πάνω τα αυγά.
Ψήνετε σε μέτρια φωτιά τόσο όσο να ροδίσουν από κάτω.
Μεταφέρετε με προσοχή την ομελέτα σε πυρίμαχο σκεύος και μοιράζετε στην επιφάνειά της με την θρυμματισμένη φέτα.
Προσθέτετε από πάνω φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Τοποθετείτε το σκεύος κάτω στο γκριλ να ροδίσει.
Σερβίρετε σε πιάτα και συνοδεύετε με πράσινη ανάμικτη σαλάτα από πλιγούρι και ντομάτες
 

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα