Υλικά:
Για 2-4 άτομα
60 γραμμάρια ζάχαρη
3 ασπράδια αυγών
3 κρόκοι αυγών
100 γραμμάρια φουντούκι σκόνη
30 γραμμάρια θρυμματισμένα φιστίκια Αιγίνης
180 γραμμάρια κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
100 γραμμάρια βούτυρο
Εκτέλεση:
Πασπαλίζουμε και σερβίρουμε με κομμάτια φουντουκιού!
Σε μπέν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη.
Αναδεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε το τριμμένο φουντούκι.
Στο τέλος, χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με το πρώτο μείγμα.
Τοποθετούμε σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα 18 – 20 εκ. πασπαλίζουμε με τη σκόνη φιστικιών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 10 λεπτά και στους 170 βαθμούς για άλλα 15 λεπτά.
Γαρνίρετε με… σπιτικό σιρόπι σοκολάτας!