Κονσομέ χάουζερ με μοσχάρι

by sidagi.gr
1,7K προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο, σε μικρές φέτες
1 κολοκύθι, σε μικρά κομμάτια
2 καρότα, σε κομματάκια μπουκιάς
50 ml λευκό ξηρό κρασί
1½ λίτρο ζωμό λαχανικών
1 δαφνόφυλλο
2 γαρύφαλλα
2 σπόροι κάρδαμο, κοπανισμένοι
1 μικρή κόκκινη καυτερή πιπεριά
200 γραμμάρια άγρια μανιτάρια
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγα φύλλα φρέσκο εστραγκόν ή 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο
500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κότσι
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κουταλιές της σούπας αγελαδινό βούτυρο
2 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια

 

Εκτέλεση:

Σερβίρουμε το κονσομέ ζεστό με κρουτόν ή μια φέτα ψωμί μέσα στη σούπα!

Πλένουμε καλά και αλευρώνουμε το κρέας. Ζεσταίνουμε σε βαθιά κατσαρόλα το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρέας να ροδίσει παντού.

Ρίχνουμε τις πατάτες και τα λαχανικά, σβήνουμε με το κρασί, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 5 λεπτά.

Ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών και τα μπαχαρικά. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 1 ώρα και 15 λεπτά. Τα τελευταία 15 λεπτά προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι.

Κατεβάζουμε τη σούπα από τη φωτιά, την περνάμε από λεπτή σήτα, κρατάμε το κρέας και τα λαχανικά στην άκρη και ξαναβάζουμε τον ζωμό στην κατσαρόλα μαζί με το εστραγκόν να πάρουν μία βράση για ακόμη 5 λεπτά.

Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα