Υλικά:
Για 2-4 άτομα
350 γραμμάρια μασκαρπόνε
1/4 κούπας ψιλοκομμένο φυστίκι Αίγινας
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
1/4 κουταλάκι βανίλια
4 αυγά, χωρισμένα
1/2 κούπα ζάχαρη
2 κουταλιές αλεύρι
200 γραμμάρια φρέσκες φράουλες ή ολόκληρα ράσμπερι
Εκτέλεση:
Γλυκός πειρασμός στο πιάτο σας!
Στο κάδο του μίξερ σε δυνατή φωτιά Χτυπήστε για 4 λεπτά τα κροκάδια με τη ζάχαρη, ν’ αφρατέψουν και να πάρουν το χρώμα του λεμονιού.
Σταματήστε το χτύπημα, ρίξτε το μασκαρπόνε, το αλεύρι, το φιστίκι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού κι ανακατέψτε μ’ ένα πιρούνι, να ενωθούν τα υλικά.
Χτυπήστε τ’ ασπράδια με τη βανίλια σε απαλή μαρέγκα κι ανακατέψτε την με απαλές κινήσεις μέσα στο προηγούμενο μίγμα, προσέχοντας να μην ξεφουσκώσει.
Αλείψτε με καλαμποκέλαιο 4 ατομικά, πορσελάνινα φορμάκια και μοιράστε μέσα σ’ αυτά τις φράουλες. Γεμίστε τα ως τη μέση με το μείγμα του μασκαρπόνε, βάζοντάς το κουταλιά, κουταλιά.
Ψήστε στους 180 βαθμούς, για 25 λεπτά περίπου ή ώσπου να φουσκώσουν και να ροδίσει η επιφάνεια.
Σερβίρετε τα σουφλέ αμέσως, πασπαλίζοντάς τα με ζάχαρη άχνη. Συνοδέψτε τα με φράουλες και σάλτσα φράουλα ή ράσμπερι.