Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1/2 κούπα χυμό λεμονιού
2 κιλά πατάτες σε κομμάτια (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι
ρίγανη
1 κούπα λάδι
1 κοτόπουλο σε μερίδες
Εκτέλεση:
Αν θέλετε να νοστιμίσει περισσότερο γαρνίρετε με πατάτες
Ζεστάνετε το λάδι μια σε κατσαρόλα σε δυνατή θερμοκρασία, ρίχνετε μέσα τα κομμάτια του κοτόπουλου και σοτάρετε τα καλά, απ’ όλες τις πλευρές.
Προσθέτετε το χυμό λεμονιού, τις πατάτες, αλάτι, πιπέρι και λίγη ρίγανη. Ρίξτε 1 κούπα ζεστό νερό, σκεπάστε και σιγοβράστε για περίπου 60 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν οι πατάτες και το κοτόπουλο και το φαγητό να μείνει με λίγη σάλτσα.
Αν θέλετε, τηγανίστε ελαφρά τις πατάτες και βάλτε τις στην κατσαρόλα, όταν το κοτόπουλο είναι μισοέτοιμο, 15 λεπτά περίπου πριν το κατεβάσετε από τη φωτιά.
Με το τηγάνισμα, οι πατάτες δε λιώνουν στο βράσιμο και γίνονται πιο νόστιμες.