Υλικά:
Για 6-8 άτομα
Για το κέικ
1/4 κούπας ανθόνερο (τριαντάφυλλο)
3-4 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
1 ασπράδι αυγού, ελαφρά χτυπημένο
κρυσταλλική ζάχαρη ροζ και πράσινη για πασ
1 κούπα μαργαρίνη
1 1/2 κούπα ζάχαρη
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 αυγά
1/3 κούπας γάλα
Για την επικάλυψη
1/4 φλιτζανιού βούτυρο μαλακό
112 γραμμάρια τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια εσάνς
1 κούπα και ¾ της κούπας ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και γλυκό κέικ για να συνοδέψτε τον καφέ σας
Για το κέικ
Στο κάδο του μίξερ ανακατεύετε τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη, το αλεύρι, τα αυγά, το γάλα και το ανθόνερο.
Χτυπήστε τα 4 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα, ν΄αφρατέψουν. Αδειάστε τα 2/3 του μείγματος σε μια μεγάλη φόρμα κέικ καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη.
Στο υπόλοιπο μείγμα ρίξτε το κουταλιές, κουταλιές επάνω στο προηγούμενο μείγμα, μέσα στη φόρμα.
Για να σχηματίσετε τα νερά του μαρμάρου, βυθίστε ένα μαχαίρι μέσα στη ζύμη και στριφογυρίστε το σε όλη την περίμετρο της φόρμας.
Ψήστε το κέικ στους 175 βαθμούς για 1 ώρα, ή ώσπου βυθίζοντας μια ξύλινη φουρκέτα μέσα στο κέικ, αυτή βγαίνει καθαρή.
Αφήστε το να σταθεί 5 λεπτά μέσα στη φόρμα κι αναποδογυρίστε το σε πιατέλα.
Αφήστε το να κρυώσει κι αλείψτε το πρώτα με το ασπράδι, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, και κατόπιν πασπαλίστε το με τη ροζ και πράσινη κρυσταλλική ζάχαρη.
Για την επικάλυψη
Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε το μαλακό βούτυρο μαζί με το τυρί κρέμα τα χτυπάμε στη δυνατή σκάλα του μίξερ μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας και γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε μια κούπα και ¾ της κούπας ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε στη δυνατή σκάλα του μίξερ μέχρι να γίνει ένα αφράτο και ομοιογενές μείγμα.