Υλικά:
Για 6-8 άτομα
1 κιλό ζάχαρη
4 φλιτζάνια νερό
1 κιλό κάστανα βρασμένα
Εκτέλεση:
Ιδανικά για να γαρνίρετε γλυκά, κέικ και φαγητά!
Ρίχνουμε το νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και κατόπιν ρίχνουμε την ζάχαρη ανακατεύουμε μέχρι να φτιάξουμε το σιρόπι. Όταν κρυώσει ρίχνουμε τα κάστανα που πρέπει να είναι ολόκληρα.
Μετά από 12 ώρες που τα αφήνουμε, για να τραβήξουν σιρόπι, τα βράζουμε για 5 λεπτά. Τα αφήνουμε πάλι για 5-6 ώρες και τα ξαναβράζουμε για 5 λεπτά.
Επαναλαμβάνουμε τα ίδια για 3 φορές. Στο τέλος βγάζουμε τα κάστανα με τρυπητή κουτάλα και δένουμε πολύ καλά το σιρόπι αφού ρίξουμε μέσα και λίγο χυμό λεμονιού. Βάζουμε μέσα τα κάστανα και τα αφήνουμε για αρκετές ώρες.
Τα βγάζουμε τέλος προσεκτικά με δύο πιρούνια και αφού στεγνώσουν τα φυλάμε μέσα σε χαρτάκια.