Υλικά:
Για 4-6 άτομα
4 αυγά
1 πρέζα αλάτι
250 γραμμάρια ανθότυρο
200 ml κρέμα γάλακτος
300 γραμμάρια ζάχαρη
4 λεμόνια
1 κουταλιά του γλυκού βούτυρο
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Αν βαρεθήκατε τα συνηθισμένα τότε δοκιμάστε αυτή την ξεχωριστή λεμονόπιτα!
Προθερμάνετε το φούρνο στους 140 βαθμούς.
Ξύστε 2 λεμόνια και παίρνετε το ξύσμα τους. Στη συνέχεια ρίχνετε το ανθότυρο σ’ ένα μπολ και δουλέψτε το μέχρι να αποκτήσει λεία υφή.
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα λεμονιού και χτυπήστε το μείγμα με το σύρμα.
Χτυπήστε τους κρόκους με 150 γραμμ. ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν.
Έπειτα ανακατέψτε τους κρόκους με το μείγμα τυριού.
Χτυπήστε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα με το αλάτι και προσθέστε την προσεκτικά στο τελευταίο μείγμα.
Αλείψτε με βούτυρο ένα πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 24 εκ., ρίξτε την κρέμα και ψήστε τη στο φούρνο για 50 λεπτά.
Κόψτε το υπόλοιπο λεμόνι σε πολύ λεπτές ροδέλες.
Ρίξτε την υπόλοιπη ζάχαρη και 130 ml νερό σ’ ένα μικρό τηγάνι και όταν το σιρόπι βράσει, βάλτε μέσα τις φέτες λεμονιού και βράστε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Στραγγίστε τις ροδέλες.
Πασπαλίστε το χλιαρό γλυκό με ζάχαρη άχνη και γαρνίρετε με τις φέτες λεμονιού.