Υλικά:
Για 4-6 άτομα
2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
1 μικρή καυτερή κόκκινη πιπεριά
200 γραμμάρια ρεβίθια βρασμένα
60 γραμμάρια κουκουνάρια καβουρντισμένα
1 χούφτα φρέσκο κόλιανδρο
1 χούφτα μαϊντανό
1 χούφτα σπόρους ροδιού
1 καθαρισμένο μήλο κομμένο σε κυβάκια
10 φύλλα φρέσκια μέντα ψιλοκομμένα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
150 γραμμάρια πλιγούρι
60 γραμμάρια μικρές μαύρες σταφίδες
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
½ κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού mix μπαχαρικών για κοκκινιστά
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο τζλιντζερ τριμμένο
Εκτέλεση:
Προτού τη σερβίρετε πασπαλίζουμε με σπόρους ροδιού
Ρίχνετε το πλιγούρι και τις σταφίδες σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε ένα φλιτζάνι βραστό νερό, καλύψτε το μπολ με μια πετσέτα και αφήστε τα να απορροφήσουν όλη την υγρασία.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι και σε μέτρια θερμοκρασία ζεστάνετε το ελαιόλαδο. Βάλτε το μήλο σε κύβους, το κρεμμύδι, την κανέλα, το κάρδαμο, το mix μπαχαρικών και το τζίντζερ και μαγειρέψτε τα όλα μαζί μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
Προσθέστε στο μπολ με το πλιγούρι και τις σταφίδες, που έχουν ήδη απορροφήσει το νερό, το καβουρντισμένο κουκουνάρι, το σέλερι, τα ρεβίθια και την καυτερή πιπεριά. Και στη συνέχεια τα κρεμμύδια με τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι.