Υλικά:
Για 4 άτομα
1 κιλό γαρίδες
200 ml ούζο
μισό κύβο λαχανικών
300 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ. φέτα
1 ντομάτα
1 κρεμμύδι
1 κουτ. της σούπας λάδι
αλάτι
πιπέρι άσπρο
Εκτέλεση:
Ελληνικές μεσογειακές γεύσεις στο πιάτο μας!
Πλένουμε καλά τις γαρίδες, βγάζοντας και το εντεράκι. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι, ρίχνουμε το κρεμμύδι και τη ντομάτα, τα οποία τα έχουμε ψιλοκόψει. Ρίχνουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
Μετά προσθέτουμε το ούζο και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μείνει πολύ λίγο ζουμάκι. Ρίχνουμε τον κύβο και την κρέμα γάλακτος. Όταν αρχίσει να παίρνει βράση ρίχνουμε το πιπέρι, το αλάτι και το τυρί κομμένο σε μικρά κυβάκια.
Αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να λιώσει το τυρί.