Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 κιλό μελιτζάνες
4 κρεμμυδάκια μέτρια
750 γραμμάρια ντομάτες
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι
1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
Εκτέλεση:
Το ιμαμ μαϊλντι είναι καλύτερο αν το ετοιμάσετε από τη προηγούμενη μέρα!
Αφαιρείτε το φλούδι από τη μια πλευρά κάθε μελιτζάνας και τη χαράζετε σ’ αυτό το σημείο, ώστε να γίνει ένα βαθύ άνοιγμα.
Κόβετε τα κρεμμυδάκια σε λεπτές φέτες. Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες και τις ψιλοκόβετε.
Αναμειγνύετε τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το αλάτι, το πιπέρι, λίγη ζάχαρη και γεμίζετε με το μείγμα το άνοιγμα κάθε μελιτζάνας.
Βάζετε τις μελιτζάνες μέσα σε ένα γιουβέτσι και ρίχνετε πάνω του λάδι και τις ντομάτες.
Ρίχνετε επίσης το υπόλοιπο μείγμα των κρεμμυδιών. Σκεπάζετε το γιουβέτσι και ψήνετε το φαγητό σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς και για 1/ 1/2 ώρα. Το περιχύνετε κατά διαστήματα με τη σάλτα. Το αφήνετε να κρυώσει και στη συνέχεια το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.