Υλικά:
Για 4-6 άτομα
2 σκελίδες σκόρδο
½ κουταλιά γλυκού αλάτι
¾ φλιτζάνι τσαγιού ταχίνι
1/3 φλιτζάνι τσαγιού νερό
1/3 φλιτζάνι τσαγιού χυμός λεμονιού
Εκτέλεση:
Εύκολο και γρήγορο συνοδευτικό για τα φαγητά σας
Σε γουδί ή σε μπλεντερ χτυπάτε το σκόρδο και το αλάτι. Προσθέτετε σιγά – σιγά το ταχίνι, χτυπώντας καλά με ξύλινο πιρούνι. Συνεχίζετε προσθέτοντας σιγά – σιγά το νερό και το χυμό λεμονιού. (Το νερό θα πήξει τη σάλτσα, ενώ το λεμόνι θα την αραιώσει).
Γι’ αυτό προσθέστε όλο το λεμόνι και όσο νερό χρειάζεται για να γίνει πηχτή η σάλτσα. Προσθέστε αλάτι για να νοστιμίσει και τη σερβίρετε με πίτες ψημένες, φαλαφελ, ψάρι, κουνουπίδι βραστό ή πατάτες.